آخرین اخبار کرونا
جهش بزرگ آمار مبتلایان در سنگاپور
وزارت بهداشت سنگاپور اعلام کرد آمار مبتلایان به کرونا در این کشور در بزرگترین جهش روزانه تا کنون و با افزایش ۴۴۷ نفر، به ۳۶۹۹ نفر رسید.
آمار کلی وضعیت کرونا در جهان
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در جهان به شرح زیر است:
امارات/ افزایش شمار جان باختگان کرونا در امارات به ۳۳ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت امارات، با ثبت پنج مورد جدید فوت بر اثر کرونا شمار جان باختگان در این کشور به ۳۳ نفر افزایش یافت. شمار مبتلایان نیز با ثبت ۴۳۲ مورد جدید به ۵۳۶۵ نفر رسید.
لوکزامبورگ/ زدن ماسک از روز دوشنبه در لوکزامبورگ اجباری میشود
ژاویر بتل، نخست وزیر لوکزامبورگ، اعلام کرد لوکزامبورگ از روز دوشنبه استفاده از ماسک، یا پوشاندن دهان را با شال یا روسری اجباری میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لوکزامبورگ، ژاویر بتل در یک کنفرانس مطبوعاتی ویدیویی به دنبال نشست شورای دولت اعلام کرد "از روز دوشنبه محافظت دهان خواه با یک روسری، یک شال یا ماسک اجباری است".
در عمل، زدن ماسک هنگامی ضرورت پیدا میکند که تماس اجتماعی اجتناب ناپذیر است و رعایت دو متر فاصله به طور مثال هنگام خرید در مغازهها امکان پذیر نیست.
نخست وزیر لوکزامبورگ تصریح کرد "هر شهروند یک ماسک در اختیار خواهد داشت و این ماسک را یا باید دولت تامین کند یا بخشهای مربوطه".
وی افزود "ما شش تا هفت میلیون ماسک ذخیره داریم، آنها را میان شهروندان و کسانی که در لوکزامبورگ کار میکنند، توزیع خواهیم کرد".
مصر/ افزایش شمار جان باختگان کرونا به ۱۸۳ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت مصر، با ثبت پنج مورد جدید فوت بر اثر کرونا شمار قربانیان کرونا در این کشور به ۱۸۳ نفر افزایش یافت. شمار افراد مبتلا نیز با ثبت ۱۵۵ مورد جدید به ۲۵۰۵ نفر رسید.
یک پژوهش جدید از انتقال ویروس پیش از ظهور علائم در افراد آلوده خبر داد
بر اساس یک پژوهش جدید درباره طراحی الگوی سرایت ویروس کرونا که روز چهارشنبه نتایج آن منتشر شد، اشخاص آلوده به کووید-۱۹ حتی چند روز پیش از ظهور نخستین علائم بیماری، ویروس را به دیگران انتقال میدهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، نتایج این پژوهش در زمانی منتشر میشود که بسیاری از کشورها تدابیر در نظر گرفته شده برای جلوگیری از همه گیری را تشدید میکنند.
به نظر میرسد این تحقیق برخی از تدابیری را که پیش از این اتخاذ شده است، مانند "ردیابی تماس" که اشخاصی را که با شخص مبتلا در تماس بوده اند، جستجو میکند، رد میکند، زیرا بر اساس این تدابیر، ردیابی افرادی که در تماس بوده اند، فقط تا زمانی دنبال میشود که در آن نشانههای بیماری ظهور کرده است.
نویسندگان این تحقیق که در ماهنامه نیچر مدیسین (Nature Medicine) منتشر شده است، اعلام کردند "در ردیابی تماس به منظور تشخیص الگوهای بالقوه انتقال باید معیارهای جامع تری، دو یا سه روز پیش از ظهور نشانهها اتخاذ کرد تا بتوان همه گیری را به طور موثرتری کنترل نمود".
محققان، دادههای کلینیکی درباره انتشار ویروس بیماران پذیرفته شده در بیمارستانی در شهر کانتون چین را با سایر دادهها درباره "انتقال نظیر به نظیر" که در آن فرض بر این است یک فرد آلوده فرد دیگری را آلوده کرده است، مقایسه کرده اند تا درباره دوره سرایت نتیجه گیری کنند.
تیم تحقیق به ریاست اریک لو (Eric Lau) از دانشگاه هنگ کنگ از حلق ۹۴ بیمار نمونه برداری و درجه سرایت پذیری را از نخستین روز ظهور علائم تا ۳۲ روز اندازه گیری کرده اند.
این تیم مشاهده کرده است بیمارانی که حال هیچ یک از آنها وخیم یا بحرانی نبوده است، به محض ظهور علائم پیش از کاهش تدریجی آنها حامل بالاترین میزان ویروس بودند.
این تحقیق بر پایه دادههای عمومی ۷۷ مورد انتقال نظیر به نظیر در چین و در جهان برای ارزیابی زمان بین ظهور علائم و سرایت پذیری نزد هر بیمار قرار دارد.
محققان فرض میکنند دوره کمون اندکی بیش از پنج روز است.
نویسندگان این تحقیق نتیجه گیری کرده اند سرایت دو و سه دهم روز پیش از ظهور علائم آغاز میشود و در هفت دهم روز پیش از ظهور نخستین نشانههای بیماری به اوج خود میرسد.
بر اساس این تحقیق، ۴۴ درصد موارد فرعی در شبکههای انتقال در دوره پیش از ظهور علائم آلوده شده اند.
در آغاز ماه آوریل چین اعلام کرد بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر آلوده به ویروس را که بدون علائم بیماری بودند، شناسایی کرده است و مراکز آمریکایی کنترل و جلوگیری از بیماری اعلام کرده اند یک چهارم از افراد آلوده دارای علائم بوده اند.
سوریه/افزایش بیماران مبتلا به کرونا به ۳۳ نفر
وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد، چهار بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، برپایه بیانیه وزارت بهداشت، بدین ترتیب تعداد بیماران مبتلا به این ویروس به ۳۳ نفر افزایش یافت.
تاکنون پنج نفر از بیماران بهبود و ۲ نفر دیگر هم فوت شدند.
ترکیه/ ۶۹۳۹۲ مبتلا و ۱۵۱۸ فوتی
وزیر بهداشت ترکیه از شناسایی ۴۲۸۱ بیمار کرونایی جدید در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا تعداد جانباختگان امروز در ترکیه را ۱۱۵ نفر و تعداد کل مبتلایان را ۶۹۳۹۲ نفر و تعداد کل جانباختگان را ۱۵۱۸ نفر اعلام کرد.
عراق/ تمدید مقررات منع رفت و آمد در عراق تا آغاز ماه رمضان
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، شبکه العراقیه از تمدید مقررات منع رفت و آمد در عراق تا آغاز ماه رمضان به منظور مقابله با شیوع کرونا خبر داد.
عراق / تمدید دوباره مقررات منع رفت و آمد در منطقه کردستان عراق
منطقه کردستان عراق از تمدید مقررات منع رفت و آمد در این منطقه تا تاریخ ۲ مه (۱۳ اردیبهشت) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از بغداد، هیئت دولت منطقه کردستان در شمال عراق در پایان جلسه روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد مقررات منع رفت و آمد در سراسر منطقه کردستان تا تاریخ ۲ مه (۱۳ اردیبهشت) تمدید خواهد شد.
دولت منطقه کردستان پیش از این مقررات منع آمد و شد در این منطقه را تا تاریخ ۱۶ آوریل (۲۸ فروردین) تمدید کرده بود.
بر اساس این بیانیه، وزیر روابط با دولت فدرال عراق مامور شد هیئتی را به بغداد اعزام تا با وزارتخانههای ذیربط درباره حق و حقوق منطقه کردستان و همسویی و یکپارچگی تلاشها برای مبارزه با ویروس کرونا و بحران اقتصادی منطقه گفتگو کند.
این در حالی است که بر اساس بیانیه وزارت بهداشت منطقه کردستان عراق، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این منطقه به ۳۳۱ مورد رسیده است و چهار نفر هم تاکنون جان باخته اند. بر اساس آمار وزارت بهداشت ۱۹۴ تن از مبتلایان هم تاکنون بهبود یافته اند.
عراق/ افزایش شمار جان باختگان کرونا در عراق به ۷۹ نفربه گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت یک مورد جدید فوت بر اثر کرونا در عراق شمار جان باختگان در این کشور به ۷۹ نفر افزایش یافت. شمار افراد مبتلا به کرونا نیز با ثبت ۱۵ مورد جدید به ۱۴۱۵ نفر رسید.
لغو برگزاری مراسم مذهبی در سودانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، مقامات سودان به منظور جلوگیری از انتشار کرونا برگزاری نمازهای جماعت و مراسم دعا در کلیساها را به طور موقت ممنوع کردند.
یمن/ جنگ مانعی بر سر راه مبارزه با کرونا استخبرگزاری رویترز گزارش داد جنگ یمن باعث شده است بیمارستانها در این کشور نتوانند مبتلایان به ویروس کرونا را درمان کنند و با این بیماری بجنگند.
در بیمارستانی در شهر تعز یمن، پزشکانی که زخم یک جنگ پنج ساله را بر بدن دارند اکنون با کمبود منابع برای مقابله با یک دشمن جدید دست و پنجه نرم میکنند.
بیماری کرونا هنوز به طور کامل مسیر خود را به داخل یمن باز نکرده است و با آزمایشهای محدودی که در این کشور روی افراد انجام شده تنها یک مورد مبتلا شناسایی شده است. اما گروههای امدادی نگران هستند که این یک مورد منادی یک شیوع فاجعه آمیز در میان ملتی باشد که به شدت دچار سوءتغذیه هستند.
سازمان جهانی بهداشت قبلاً از شبکههای گزارش دهی خود برای رهگیری شیوع وبا و فلج اطفال استفاده میکرد تا شایعات مربوط به موارد مبتلا به ویروس کرونا را بررسی کند.
در بیمارستان کویت در صنعا که پرستاران آموزش دیده بخش مراقبتهای ویژه از سایر استانها به آنجا اعزام شده اند، کارگران بخشی را دیوار کشی کرده و به بیماران کرونایی اختصاص داده اند.
جنگ در این کشور و فروپاشی اقتصادی باعث آواره شدن نزدیک به چهار میلیون نفر شده است که بسیاری از آنها در اردوگاههای شلوغ بدون آب آشامیدنی سالم زندگی میکنند.
نزدیک به ۸۰ درصد جمعیت یمن، یا ۲۴ میلیون نفر، به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. نواحی دوردست مایه نگرانی جدیتر هستند، جایی که مردم به شدت از سوءتغذیه رنج میبرند.
سازمانهای خیریه حوزه سلامت میگویند نبود کیت آزمایشی کافی یکی از دلایلی است که یمن جزو آخرین کشورهایی است که ویروس کرونا در آن ثبت شده است.
به خاطر کیتهای آزمایشی که اخیراً وارد این کشور شده اند حدود چند هزار نفر میتوانند در مراکز درمانی در صنعا، عدن و شهر ساحلی مکلا آزمایش دهند.
در سراسر کشور کمبود دستگاههای تنفسی احساس میشود. فقط چند صد دستگاه تنفسی در کل کشور وجود دارد.
دکتر خلیل السعید، معاون رئیس بیمارستان جمهوریه در این باره گفت: «متأسفانه، من تنها یک مکان برای پذیرش بیماران کرونایی آماده کرده ام. اما ما حتی یک تخت هم نداریم. این مرکز هیچ تخت یا دستگاه تنفسی ندارد. من یک تحقیق کلی در مورد نیازهای این مرکز انجام داده ام.»
دکتر عبدالعزیز قاسم، یکی از اعضای تیم مبارزه با کرونا در بیمارستان جمهوریه نیز گفت: «در اینجا هیچ تجهیزاتی وجود ندارد، حتی تجهیزات محافظت شخصی برای پزشکان و کادر درمانی وجود ندارد. ما پزشکان هیچ پوشش محافظتی نداریم و در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار داریم، اگر با این ویروس روبرو شویم، خدا میداند چه اتفاقی بر سرمان میآید.»
مایکل رایان، از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «ساده نیست، یمن کشور بسیار بزرگی است و نظام سلامت آن کاملاً از هم فروپاشیده است. اگر کرونا به این کشور وارد شود تمام تلاش ما باید این باشد که از مردم این کشور به اندازه کافی حمایت کنیم. دستگاههای تنفسی یک چالش بزرگ خواهد بود. این یک چالش بسیار بزرگ است و نه تنها دستگاههای تنفسی بلکه تکنسینهای این دستگاهها نیز یک چالش است.»
الجزایر/ افزایش شمار جان باختگان کرونا در الجزایر به ۳۳۶ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت الجزایر از ثبت ۱۰ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و افزایش شمار جان باختگان در این کشور به ۳۳۶ نفر خبر داد. همچنین با احتساب ۹۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در الجزایر، شمار مبتلایان در این کشور به ۲۱۴۰ نفر رسید.
افزایش تلفات ویروس کرونا در فلسطین اشغالی
به گزارش وبسایت روزنامه تایمز آو اسرائیل، تلفات ویروس کرونا در اسرائیل به ۱۲۳ نفر افزایش یافت و ۱۲ هزار و ۴۶ نفر هم مبتلا شده اند. وزارت بهداشت اسرائیل میگوید حال ۱۷۵ نفر وخیم گزارش شده است.
کره جنوبی/ انتخابات با رعایت دقیق اصول بهداشتی برگزار شد
انتخابات پارلمانی در کره جنوبی در بحبوحه گسترش ویروس کرونا در این کشور و سایر نقاط جهان، با رعایت دقیق اصول بهداشتی برگزار شد.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: در حالی که برخی کشورها برنامه ریزی برای خروج از قرنطینه و آغاز فعالیتهای اقتصادی را آغاز کرده اند، کره جنوبی پا را فراتر نهاد و انتخابات برگزار کرد. ۴۴ میلیون تن از واجدین شرایط، به شرکت در رای گیری انتخابات پارلمانی که امروز چهارشنبه برگزار شد دعوت شده بودند. حزب حاکم در کره جنوبی، در این انتخابات روی اداره (خوب) اپیدمی ویروس کرونا حساب کرده است.
گزارشگر این شبکه گفت: سنجش دمای بدن، آغشته کردن دستها به ژل ضد عفونی کننده و در نهایت پوشیدن دستکش و استفاده از ماسک در مراکز رای گیری الزامیست. قوانین بهداشتی مو به مو به اجرا گذاشته شدند، از جمله رعایت فاصله یک متری، در خارج و داخل حوزههای رای گیری.
دو ماه پیش و در زمان آغاز شیوع ویروس کرونا، برگزاری این انتخابات غیرقابل تصور بود.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یک زن رای دهنده را پخش کرد. وی گفت: من فکر میکردم رای گیری به تعویق میافتد. از این که قرار است انتخابات برگزار شود، واقعا نگران بودم. اما با وجود پوشیدن دستکش و رعایت فاصله مشکل نیست. برای برگزاری این انتخابات افرادی برای تضمین رعایت اصول بهداشتی در نظر گرفته شده اند که به طور جدی کار میکنند. این اولین رای گیری بعد از شیوع ویروس کرونا است و من فکر میکنم که برگزاری این انتخابات کار خوبی است.
گزارشگر گفت: کره جنوبی در زمان شیوع ویروس کرونا، پس از چین دومین کشور آلوده به این ویروس بود. اما عملیات گسترده غربالگری و رهگیری افراد مبتلا موجب جلوگیری از گسترش اپیدمی شد و این اقدامات نتیجه بخش بودند. نتیجه این اقدامات این است که در ۲۴ ساعت گذشته فقط ۲۷ نفر در سئول به ویروس کرونا مبتلا شده اند. آمارهای کره جنوبی با آمارهای آمریکا و کشورهای اروپایی فاصله زیادی دارد. حتی کسانی که در قرنطینه به سر میبرند (مبتلایان) عوارض بیماری در آنها مشاهده نمیشود و میتوانند در رای گیری شرکت کرده و به وظایف شهروندی خود عمل نمایند، برای این افراد مراکز رای گیری و زمان ویژهای در نظر گرفته شده است.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یک رای دهنده مرد را پخش کرد. وی گفت: اگر کسانی که در قرنطینه هستند به اصول بهداشتی عمل کنند، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
«مو جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی که به دلیل اداره خوب بحران تقدیر قرار گرفته، برای رای دهندگان یک الگو بود. بر اساس نظرسنجی که هفته پیش انجام گرفت، فقط یک درصد رای دهندگان در خصوص حضور در مراکز رای گیری ابراز نگرانی کرده بودند.
وزیر خارجه چین: آمریکا و چین باید در زمینه جلوگیری از کرونا همکاری کنند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یانگ جیه چی، وزیر خارجه چین در تماسی تلفنی با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفت مهم است که چین و آمریکا به صورت مناسبی روابط خود را در میانه شیوع کرونا مدیریت کنند.
وی گفت امیدوار است آمریکا در نیمه راه به چین بپیوندد و بر همکاری متمرکز شود و به ارتقای روابط دوجانبه در راستای منافع بنیادین دو کشور کمک کند.
یانگ گفت چین مایل است اطلاعات و تجربه در زمینه جلوگیری از این ویروس و کنترل آن را با آمریکا به اشتراک بگذارد.
اردن/ قصد اردن برای کاستن از شدت محدودیتهای مقابله با کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، دولت اردن اعلام کرد قصد دارد به زودی از شدت محدویتها در زمینه مقابله با کرونا بکاهد و به شرکتهای بیشتری اجازه فعالیت اقتصادی بدهد.
قرنطینه در بلژیک تا سوم ماه مه طول خواهد کشید
نخست وزیر بلژیک با تاکید بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی، ضمن تمدید دوران قرنطینه، از سرگیری برخی فعالیتهای اقتصادی را مجاز اعلام کرد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: سوفی ویلمِس SOPHIE WILMES نخست وزیر بلژیک در یک نشست خبری گفت: اعضای شورای امنیت ملی بلژیک با هماهنگی روسای مناطق تصمیم گرفتند تمهیدات قرنطینه که هم اکنون لازم الاجراست، تا سوم ماه مه تمدید شود. ما هچنین با هدف قابل تحمل شدن قرنطینه برای عده زیادی از مردم، به بازگشایی فروشگاههای محصولات کشاورزی و باغی و همچنین فروشگاههای ابزارآلات با همان شرایط تعیین شده برای فروشگاههای مواد غذایی تصمیم گرفتیم. در این فروشگاهها نیز فاصله امنیتی میبایست رعایت شود. ما همچنین به ساکنان خانههای سالمندان و مراکز نگهداری افراد معلول به شرط این که از دو هفته قبل عوارض بیماری در فرد سالمند یا معلول مشاهده نشده باشد، اجازه ملاقات با یکی از نزدیکان شان را صادر کردیم. فرد ملاقات شونده همواره باید شخص ثابتی باشد.
در جریان لغو مرحلهای تمهیدات مرتبط با قرنطینه، ماسک پارچهای برای شرایطی که در آن امکان رعایت فاصله امنیتی ممکن نیست، توصیه میشود.
آفریقا/ صندوق بین المللی پول حمایت اعطا کنندگان کمک به آفریقا را ضروری دانست
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی، اعلام کرد صندوق بین المللی پول حمایت کشورهای اعطا کننده کمک به آفریقا را که به علت همه گیری کرونا ویروس جدید با "بحران سلامتی و اقتصادی بی سابقه ای" مواجه شده اند، "ضروری" دانست.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود درباره پیش بینیهای اقتصادی قاره آفریقا هشداد داد "کشورهای جنوب صحرای آفریقا با بحران سلامتی و اقتصادی بی سابقهای مواجه شده اند که پیشرفتهای به دست آمده آنها را در سالهای اخیر در زمینه طرح توسعه، خنثی و به منزله تهدیدی از پویایی منطقه جلوگیری میکند".
مدیر صندوق بین المللی پول در آفریقا روز چهارشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در شبکههای اجتماعی هشدار داد بر خلاف بحران مالی ۲۰۰۸ یا همه گیری ابولا "هیچ کشوری (در جنوب صحرای آفریقا) از این بحران در امان نخواهد بود".
صندوق بین المللی پول اعلام کرد در چنین فضایی "انقباض" یک و شش دهم درصدی در تولید ناخالص داخلی منطقه در سال ۲۰۲۰ برآورد میشود که "بدترین نتیجهای است که تاکنون هرگز سابقه نداشته است".
کشورهایی که اقتصاد آنها تنوع کمتری دارد، مانند نیجریه و آنگولا، که کشورهای صادر کننده نفت هستند، "بیشتر تحت تاثیر بحران قرار خواهند گرفت".
صندوق بین المللی پول همچنین اعلام کرد همه گیری "در زمانی در قاره شیوع پیدا میکند که بسیاری از کشورها حاشیه مانور مالی کم تری دارند". در نتیجه، "حمایت شرکای بین المللی توسعه برای پاسخگویی به نیازهای مالی، از جمله سبکتر کردن بدهی کشورهای آسیب پذیرتر ضروری خواهد بود".
صندوق بین المللی پول اعلام کرد آماده است ۱۱ میلیارد دلار کمک به ۳۲ کشور آفریقای جنوب صحرای آفریقا که "در هفتههای گذشته درخواست کمک کرده اند، پرداخت کند".
کشورهای بورکینافاسو، چاد، گابن، غنا، ماداگاسکار، نیجر، رواندا، سنگال و توگو از این کمک بهرهمند خواهند شد.
صندوق بین المللی پول نتیجه گیری کرد در سال ۲۰۲۱ در صورتی که "اقدامات تعیین کننده انجام شود"، رشد در منطقه جنوب صحرای آفریقا میتواند به مثبت چهار درصد جهش پیدا کند.
بر اساس آمارهای خبرگزاری فرانسه، آفریقا تا این لحظه به طور نسبی از همه گیری ویروس کرونا در امان مانده است به طوری که کل افرادی که به این ویروس آلوده شده اند، بر اساس آمارهای رسمی ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر بوده اند که نزدیک به ۹۰۰ نفر از آنها جان باخته اند.
اما بسیاری از کارشناسان قاره بیم دارند در این قاره فقیر که سامانه سلامت آنها ناکارآمد است، یک فاجعه روی دهد.
عربستان/ قرنطینه کامل منطقه الاثیر شهر دمام از بیم شیوع کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان، از قرنطینه کامل منطقه الاثیر در عربستان و اعمال مقررات منع رفت و آمد ۲۴ ساعته در این منطقه از امروز تا اطلاع ثانوی به منظور مقابله با شیوع کرونا خبر داد.
ابراز تاسف مدیرکل سازمان بهداشت جهانی از تصمیم ترامپ
خبرگزاری رویترز گزارش داد: تدروس ادهانوم مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت از تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای توقف کمک مالی به این سازمان متاسف است.
وی گفت: همکاری بین المللی مهمترین عامل شکست کرونا است. زمان آن فرا رسیده است که تلاش ها برای مبارزه مشترک علیه کرونا یکپارچه شود.
وی افزود: به فعالیت های خود ادامه خواهیم داد ولی تصمیم واشنگتن برای متوقف کردن کمک های مالی به این سازمان بر روند فعالیت ما تأثیر خواهد گذاشت.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: سه واکسن کرونا وارد مرحله آزمایشهای بالینی شده و ۷۰ واکسن دیگر در مرحله توسعه قرار دارد.
آماده باش در بیمارستانهای مجارستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ بیمارستانهای سراسر مجارستان موظف شدند شصت درصد از تختهای خود را برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا آزاد ساخته و دیگر بیماران را بخانه بفرستند.
براساس گزارش رسانههای مجارستان؛ به دستور ویکتور اوربان نخست وزیر راست گرای پوپولیست این کشور؛ پزشکان بیمارستانها مجبور شدند طی روزهای گذشته بیماران خود را از بیمارستانها مرخص کنند. اوربان معتقد است که سی و شش هزار تخت بیمارستان باید برای مبتلایان به ویروس کرونا استفاده شود.
سسیلیا مولر پزشک ارشد بیمارستان بوداپست امروز در یک نشست مطبوعاتی گفت: بیماران مرخص شده میتوانند در خانه و توسط اعضای خانواده خود تحت مراقبت قرار بگیرند.
وزارت بهداشت جمهوری مجارستان امروز اعلام کرد تاکنون ۱ هزار و ۵۷۹ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۱۳۴ نفر جان باخته اند.
ابتلای ۱۰۰ پزشک به کرونا در قزاقستان
ابتلای ۱۰۰ پزشک قزاقستان به ویروس کرونا باعث رسوایی جامعه پزشکی این کشور شده و تحقیقات در این خصوص آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی، آیزات مولداگاسیموا پزشک ارشد اداره بهداشت آلماتی گفت: پزشکان قوانین ایمنی را نقض کرده اند.
این گفته او باعث مخالفت پزشکان با وی شده و پزشکان او را به افترا متهم کرده اند و آماده شکایت از وی هستند. پزشکان عدم رعایت قوانین ایمنی را رد کرده اند.
محدودیتهای کرونایی در ایرلند شمالی سه هفته دیگر تمدید شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: سروزیر ایرلند شمالی گفت محدودیتهای کرونایی در این کشور سه هفته دیگر پابرجا میماند.
امارات از بیم کرونا ۴۰۰ زندانی پاکستانی را آزاد کرد
منابع خبری در پاکستان اعلام کردند دولت امارات ۴۰۰ زندانی پاکستانی را به دلیل شیوع کرونا آزاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "داون نیوز"، سفارت پاکستان در امارات با صدور بیانیهای اعلام کرد: دولت امارات به درخواست پاکستان ۴۰۰ شهروند پاکستانی که به دلیل جرائم جزئی در این کشور زندانی بودند را آزاد کرد.
به گفته منابع خبری ۱۸۶ نفر از این افراد امروز با پروازی اختصاصی از شهر دبی امارات به شهر فیصل آباد در پاکستان و سپس برای گذراندن پایش سلامت و آزمایش کرونا به مرکز قرنطینه در شهر پیشاور پاکستان منتقل شدند.
گفتنی است دولت پاکستان نیز بعد از شیوع گسترده کرونا در این کشور بیش از ۱۰۰۰ زندانی با جرائم عادی را آزاد کرده است.
به گفته منابع خبری بیش از ۸۰ نفر از زندانیان پاکستانی در ایالت پنجاب پاکستان به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۰ تن نیز جان خود را از دست داده اند.
این موضوع نگرانی شدید مقامات دولتی پاکستان را در پی داشته به گونهای که مسئولان ایالت پنجاب پاکستان درصدد انتقال نزدیک به ۳ هزار نفر زندانی به زندانهای دیگر کشور هستند تا از شیوع بیشتر کرونا جلوگیری شود.
توافق کشورهای گروه ۲۰ برای تعلیق بدهی فقیرترین کشورهای جهان
خبرگزاری رویترز گزارش داد: مقامات دارایی کشورهای عضو گروه ۲۰ روز چهارشنبه در بیانیه مشترکی گفتند بر رویکردی هماهنگ برای تعلیق بدهی فقیرترین کشورهای جهان توافق کرده اند.
آنها همچنین از طلبکاران خصوصی کشورها خواستند با تلاشی برابر در این طرح شرکت کنند.
وزیر دارایی عربستان نیز اعلام کرد این گروه طرح خود برای تعلیق بدهی فقیرترین کشورها را با هماهنگی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ارایه کرده و اجرای این طرح به صورت فوری آغاز شده است. وی گفت طرح تعلیق بدهی فقیرترین کشورهای جهان یک سال طول می کشد و شرط آن تعامل آنها با صندوق بین المللی پول است.
جهش بزرگ آمار مبتلایان در سنگاپور
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزارت بهداشت سنگاپور اعلام کرد آمار مبتلایان به کرونا در این کشور در بزرگترین جهش روزانه تا کنون و با افزایش ۴۴۷ نفر، به ۳۶۹۹ نفر رسید.
مقام سعودی: ابعاد خسارات کرونا به طرز فوق العادهای نامشخص است
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزیر دارایی عربستان در نشست گروه ۲۰ گفت عالمگیری کرونا خسارات زیادی بر جای گذاشته است و هنوز هم ابعاد آن به طرز فوق العادهای نامشخص است.
وی گفت برنامه اقدام این گروه در مقابله با کرونا، جلوگیری از تبدیل بحران نقدینگی در جهان به بحران ورشکستگی است.
وزیر دارایی عربستان گفت اعضای این گروه برای حفظ شغل، کسب و کار و اقتصاد کشورها بیش از هفت هزار میلیارد دلار به اقتصاد جهانی تزریق کرده اند.
وی افزود گروه بیست از توافق اوپک پلاس برای تامین ثبات در بازار نفت استقبال کرد. وی گفت از قیمت نفت راضی نیست اما باید از توازن بازار انرژی اطمینان حاصل کرد.
جمهوری چک مرزهایش را تا قبل از ماه ژوئن باز نمیکند
وزیر بهداشت جمهوری چک در یک نشست مطبوعاتی در پراگ اعلام کرد مرزهای این کشور تا قبل از ماه ژوئن باز نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما از وین؛ آدام ویجتگ افزود مرزهای کشور پس از ماه ژوئن و تنها تحت شرایط خاصی دوباره باز خواهد شد.
وی اعلام کرد؛ از بیستم اوریل برخی از کسب و کارها در بخشهای خودرو و صنایع دستی میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند. یک هفته بعد از آن؛ کسب و کارهایی با مساحت دویست متر مربع و هفته بعداز آن مساحتهایی با یک هزار مترمربع اجازه فعالیت خواهند داشت.
از بیست و پنج ماه می رستوران؛ قهوه خانه؛ آرایشگاه؛ موزه و نمایشگاهها باز خواهند شد.
پوشش ماسک همچنان در اماکن عمومی جمهوری چک اجباری است.
وزارت بهداشت جمهوری چک امروز اعلام کرد تاکنون ۶ هزار و ۱۵۱ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۱۶۳ نفر جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت چک؛ حدود ۶۷۶ بیمار نیز بهبود یافته اند.